Sanoo skumppapullo tämän postauksen jälkeen. Viikonlopun tavoite eli eka nolla kakkosista saavutettiin tänään Raumalla viimeisessä kisassa! Myös 1. palkinto tuli meille :) Rata oli kyllä viikonlopun radoista rumin eli huonointa ohjausta minulta, mutta lopputulos kai se ratkaisee? Kyseessä on siis piccolo-pullo, joka on odottanut jääkaapissa vappukisoista saakka. Toiset juo skumppaa vasta kolmosiin noustessa, mutta meillä saattaa olla seuraavat kisat vasta ensi vuonna, joten miksi odottaa niin kauan?

Lauantaina eli eilen meille yritettiin tarjoilla nollaa ihan kaksi käsin. Eka rata oli tosi hyvää ohjausta ja meno kulki, oli tosi nopeakin, mutta takaaleikkauksen keinulle vein liian pitkälle ja Bessie tuli pois keinulta. En siis antanut koiralle tilaa.

Hyppyrata oli Marjo Heinon rata ja vaati älyttömästi kiepsutusta. Hienosti meni, kunnes loppusuora aukesi ja Bessie lähti kuin tykinkuula. Se ei ole koskaan irronnut noin hienosti! Ainoa vika oli, etten ehtinyt perään ja ennen maalihyppyä olisi ollut viimeinen kiepsautus putkesta ja vaikka huusin, että "Bessie, tänne, putki!" oli pikkuneiti jo lukinnut viimeisen hypyn ja minusta näytti siltä, kun se hyppäsi viimeisen esteen, että se hymyili: "mamma, me tehtiin hieno rata!". En siis ollut eilisen jälkeen mitenkään pettynyt, se oli hyvää agilityä meiltä!

Tänään sitten ekalla radalla ohjaus kulki, mutta Bessie tuli jostain syystä kepeiltä pois ennen aikojaan ja hyppäsi seuraavan esteen. En pysty keksimään mitään muuta kuin käyttämäni "hyvä"-sana keskellä keppejä, en todennäköisesti sitä koskaan kesken keppien käytä. Tai en tiedä, ehkä olin jo itse menossa seuraavalle esteelle. Kun ei ole videokuvaa, en voi analysoida.

Bessie ensimmäisissä kisoissaan, kuvaaja Mikael Mildh

Viimeinen rata oli siis vauhdikas ja vaaati tarkkaa ohjausta. Ihan OK kunnes oli A:lle vienti ja tein taas sen saman kuin eilen keinulle eli ajauduin itse liian lähelle ja Bessie meinasi tulla A:lta pois. Sain sen kovalla käskytyksellä (ja putken ollessa A:n alla) nouseman A ylös, hitaasti mutta varmasti. Sitten oli putki, jonka jälkeen hyppy ja käännös takaisin putken päällä olevalle puomille. Taisin ohjata liian sivuun, kun halusin varmistaa ettei mene putkeen, että Bessie MELKEIN ajautui puomin kontaktin ohi. Oli varmaan ihan senteistä kiinni ja olin itse rataa suorittaessani varma, että siitä tuli vitonen. No loppuun mentiin ja yllätys oli kova, kun tuli kuulutus, että puhdas rata!!!

Ennen toista rataa Bessie oli ihan outo ja vähän mietin, mitä radasta tulee. Se oli haluton syömään nakkeja jne. Veikkasin, että juoksut on oikeasti alkamassa seuraavalla viikolla. Syy outoon käytökseen selvisi jäähdyttelylenkillä: sillä oli hirveä kakkahätä! Yksi koirakkohan luokassa jouduttiin hylkäämään, kun väänsi tortut radalle. Bessie oli fiksu eikä sitä tehnyt. Mutta koetappa itse juosta rata, kun kakka polttelee pyllyssä :o) Lämppälenkillä se ei tehnyt kuin pissat, joten en osannut odottaa kakkahätää eikä ratojen välissä ollut kuin muutama minuutti eli pitkälle ei siinä välissä päästy.

Opiskeltavaa riittää. Katsotaan ehditäänkö käydä pari starttia vielä ennen juoksuja ja pari viikkoa astutuksen jälkeenkin voidaan periaatteessa vielä kisata. Saas nähdä...

Toinen poksautuksen aihe oli Apple-pentujen isän, Elviksen (Wildfay's Sea Breeze), valioituminen tänään. Elvis oli myös RYP-4. Huippua Henna ja Helkky, teillä on komea poika!