Aloitetaanpa alusta. Sunnuntaiaamuna Ava herätti  minut 5.20 ja halusi ulos. Jäin sitten silittelemään masunakkeja ja päätin sitten mitata lämmön. Kuumemittari näytti 36.8 - homma oli siis käynnissä. Ava halusi meidän kanssa ulos ja söi hyvällä ruokahalulla aamupalan ja lounaan. Lounaan jälkeen läähätti hetken ja edelleen ajattelin, että tässähän menee aikaa. Bessie kun läähätti useamman tunnin putkeen ennen supistuksia. Ava petaili, mutta oli muuten täysin rauhallinen, läähättikin vain kerran. Söi myös päiväruoan neljältä, joten uskalsin lähteä Bessien kanssa kakkalenkille.

Kun tultiin kotiin ja kiersin pentuhuoneen ulko-ovelle (pentuhuone on siis kodinhoitohuone, jossa on hyvät pesutilat ja oma ulko-ovi ja mikä näky minua kohtasikaan! Ensimmäinen pentu oli ulkona ja muuten vapautettu kalvoista, mutta kasvojen edessä vielä kalvot jäljellä. Pesin superpikaisesti kädet ja rikoin kalvot. Pentu ei hengittänyt. Onneksi olin juuri edellisenä iltana palauttanut mieleen miten pentu elvytetään eli keskipakoisvoiman avulla saadaan limat liikkelle. Ja niinhän se suloinen 1. poika oli hengittävä ja elinvoimainen.

1. poika n. klo 16.40 (tulin sisälle 16.42). Soopeli täysmaski ja hännän lähellä läikkä. Syntymäpaino 173g.

Paljoa ei Ava antanut hengähdystaukoa, kun jo syntyi toinen poika, tällä kertaa olin jo avustamassa kalvojen rikkomisessa.

2. poika klo 16.45. Tricolor-täysmaski. Syntymäpaino 160g.

Ja kohta taas tapahtui. 3. poika oli maailmassa.

3. poika klo 16.57. Tälläkin pojalla tricolor-täysmaski ja häntätäplä. Elvis-kopio? Syntymäpaino 158g.

Sitten otettiin pieni hengähdystauko ja Ava hoiti pieniä suloisia lapsiaan antaumuksella. Vähän jo mietin, että tuleeko sieltä ollenkaan tyttöjä. Sitten syntyi seuraava pentu.

1. tyttö klo 17.20. Tricolor-täysmaski. Syntymäpaino 220g.

Sitten Ava pisti taas vaihteen päälle ja viimeinen pentu syntyi.

2. tyttö klo 17.35. Soopeli-täysmaski ja häntätäplä. Syntymäpaino 177g.

Sitten Ava pystyi jo rauhoittumaan ja pennut alkoivat syödä. Tuota ekaa poikaa seurasin tarkkaan, kun en nähnyt sen imevän kuin kerran ja soitin jo Tarjalle pyytääkseni apuja ja Tarja käski lypsää ja syöttää lusikalla. No näin tein, mutta pian lusikalla syöttämisen jälkeen oli tämäkin poika jo nisällä.

Yön valvoin Avan vierellä, kun sillä oli kipuja eikä halunnut päästää pentuja aina syömään. Nyt aamulla tilanne on rauhoittunut ja Ava hoitaa pennut hienosti. Hurja kokemus tämä toinen sukupolvi, toivottavasti jatko menee helpommin! Yksittäisiä kuvia en ottanut, jotten stressaa Avaa liikaa nyt, kun hoitaminen taas sujuu. Mutta alusten vaihdon yhteydessä näpsäsin nämä kuvat

Alimmaisena 1.poika. Sitten mielestäni 3. poika. Sitten 1. tyttö, 2. poika ja 2. tyttö.

Tässä vasemmalla 1.poika. Sen alla 3.poika. Siinä vieressä 1. tyttö ja 2. poika. Ylimmäisenä 2.tyttö.

Nimiä olen jo miettinyt, mutta katselen pari päivää ja makustelen mikä tuntuisi tälle pentueelle parhaimmalta :)

Yksi poika vielä vailla rakastavaa kotia. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä puhelimitse 050 4860 198/Katja