Eilen lähdettiin seitsemältä Lucaksen ja Bessien kanssa ajamaan kohti Paimiota, jossa treffasimme Kaisan ja Aidan ja ahtauduttiin kaikki meidän Skodaan. En tiedä miten olisimme mahtuneet, jos Tero olisi ollut mukana, kuten alunperin suunniteltiin. Lapsen kanssa reissuun lähteminen vaatii nimittäin yllättävän paljon tavaraa, rattaat ja ruoat ja vaipat jne. vievät todella paljon tilaa!

Oltiin täysin aikataulumme mukaan yhdeksältä Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksessa, jossa Taina ja Matti olivat jo pystyttäneet näyttelyteltan. Parkkeerasimme koirat sinne ja lähdimme jutustelemaan kehän laidalle mukavien ihmisten kanssa. Lucas herätti ansaittua huomiota kulkiessaan Pikku Isäntä -pipo päässään.

Junioriuroksissa oli esiintymässä Erno ja siitäkin on kasvanut oikein komea nuori parsonuros. Katariina ja Erno saivat huippuhienosti ERIn! Junioriluokassa oli yli 10 urosta, joista viisi sai ERIn. Erno ei sitten sijoittunut luokassa, mutta kovatasoisessa ryhmässä tulos oli aivan upea! Kyllä oli kasvattajan helppo hymyillä. Ernon arvostelukin oli mukavaa luettavaa. Vielä enemmän lämmitti Ernon omistajien tekstiviesti automatkalta mökilleen. Titteleistä ja sijoituksista viis, tärkeintä on, että Ernolla on paras mahdollinen koti :)
Kuvaaja Toni Lund

Juniorinartuissa Aida räjäytti pankin ja sain ERIn sijoittuen hienosti luokkansa neljänneksi! Hienoa Kaisa ja Aida!!! Aida esiintyi kuin paraskin prinsessa matkapahoinvoinnistaan huolimatta, ihana Aida. Kaisan tuuletukset olivat jälleen omaa luokkaansa :)

Bessie oli hiukan flegmaattinen, joka mainittiin myös arvostelussa. Kovasti yritin saada virtaa myös vinkulelulla, mutta tällä kertaa sekään ei hirvittävästi kiinnostanut. Bessie sai hienosti ERIn ja vaikkei sijoitusta luokassa tullutkaan, oltiin tosi tyytyväisiä. Tähän onkin hieno päättää vuoden 2009 näyttelyt. Bessien arvostelu kuului seuraavasti: "Tyypillinen koko ja ylälinja. Hyvä suu. Erinomainen turkki. Hyvä kaula ja olkapää. Oikeanlaisesti kulmautunut. Liikkui oikein, mutta liikkessä olisi voinut olla enemmän virtaa"

Kuvaaja Toni Lund

 

Lucas ansaitsee tietysti oman erityismainintansa. Koko päivänä ei kitinän kitinää ja automatkat nukuttiin molempiin suuntiin. Lucas tuntui vaistoavan, että ihan jokaista koiraa ei voi mennä silittelemään ja oikean koirapojan tavoin sulatti Ilon sydämen tarjoamalla hiukan keksiä :) Kyllä oli äidin sydän pakahtua ylpeydestä ;)

Tuure oli tänään sitten Tervakoskella näyttelyssä ja sai tulokseksi EH seuraavalla arvostelulla: "Elegantti uros. Toivoisin vahvempaa kuonoa ja parempia korvia. Oikea purenta, kiva ylälinja, hiukan alhainen hännänkiinnitys. Liikkessä jalat hiukan lähekkäin."

Sitten siihen paljastukseen :) Bessien sulhanen menee huomenna silmätarkastukseen, joten uskallan uroksen jo paljastaa. Eli uroksena on Weatherproof Triton eli Leevi. Miksi juuri tämä uros? Leevillä on todella vahva luusto noinkin pienikokoiseksi urokseksi ja se on vapaa niistä sukurasitteista, joita Bessien takaa tulee. Leevin Ratkiller-pentueen pennut ovat miellyttäneet minun silmääni todella ja eilenkin Donnaa ja Nyrkkiä katselin ihan ahkerasti, terveisiä vaan sinne :) Astutus on siis ensi viikonloppuna ja laskettu aika pennuilla olisi marraskuun eka viikko ja luovutus joulun ja uuden vuoden välissä. Jos Luoja suo.