Tänään koitti sitten se pelätty päivä eli ensimmäiset viralliset agikisat TSAUn kentällä! Ihmeesti minua ei jännittänyt ollenkaan ja paikalle päästyämme jännitti vielä vähemmän, kun paikalla oli jo Rasmus ja Raine omistajineen. Kävimme pienellä lämmittelylenkillä, josta Raine ja Bessie sitten pääsivät mittauspisteelle. Rainesta tuli odotusten mukaan medi ja Bessiestä mini. Bessien säkäkorkeudeksi tuomari sai 33,5 cm eli täysin omien mittausteni mukaisesti :)

Ensin oli medien vuoro. Rata ei ollut mikään maailman helpoin ykkösten rata, kepeillevientikin oli renkaan jälkeen melkein 45 asteen kulmassa. Raine ja Hanna aloittivat oman kisauransa hienosti saaden 20 virhepistettä ja vähän aikavirhettä. Suoritus oli mukavaa katsottavaa ja Hannan kasvot loistivat kuin Naantalin aurinko. Kyllä kelpasi! Viimeisenä medeissä starttasi Rasmus ja vain yksi pieni virhe vei Rasmukselta nollatuloksen, mutta viisi virhepistettä hyvällä ajalla toi Rasmukselle sijoitukseksi hienosti 2.!

Minä olin rataantutustumisessa kahden vaiheilla ohjauskuvioiden kanssa ja sehän ei koskaan tiedä suoritukselle mitään hyvää. Alkurata meni tosi kivasti, mutta pituuden jälkeen valssi jäi lyhyeksi ja jäin suoraan seuraavan hypyn siivekkeen kohdalle ja kun lähdin kiertämään siivekettä, lähti Bessiekin tietysti mukaan ja hyppäsi väärän hypyn. Tuloksena tästä siis HYL. Rata suoritettiin tietysti loppuun ja käsittämättömästi Bessie hyppäsi tässäkin renkaan väärästä reiästä. Kepit menivät virheittä, mutta rengas harmitti ihan hirvittävästi. Sama ongelmahan meillä on epiksissä, joten maxien aikaan suunnistimme omalle hallille ottamaan renkaan pari kertaa. Olin nimittäin ihan varma, että vika ei ole mikään iso ja parin kerran jälkeen homma alkoi taas pelittämään.

Mediluokan parsonit saivat kaikki tulokseksi HYL. Olin ihan varma, että Rasmus ja Taina ottavat nollan, mutta putki oli imultansa liian suuri. Seuraavan kisan rata suoritettiin periaatteessa toiseen suuntaan, mutta tämä rata oli mielestäni vieläkin hankalampi kuin ensimmäinen.

Bessien kanssa oli ensimmäistä kertaa lähellä, että Bessie olisi varastanut. Tämä sai minussa aikaan sen, että jännitys katosi kokonaan! Rata alkoi hyppy, putki ja putkelta 90-astetta oikealle hypylle. Putken päästä koira näkee suoraan väärän hypyn, joten tarkkana sai olla. Kepeille mentiin hiukan helpommassa kulmassa, mutta kepeiltä lähdettiin sitten renkaalle, johon en saanut yhtään edistää tai kepit jäisivät kesken. Tämäkin meni hienosti ja keppien jälkeen oli rengas, hyppy ja hyppy suorassa linjassa ja sitten taas tiukka kaarros A:lle. Tässä vaarana oli puomi, joka oli hyvin lähellä A:ta. Mutta sekin meni virheittä!A:lta hyppy, pituus ja puomille. Puomin jälkeen hyppy, josta näkyi suoraan putkeen, joka koituikin todella monelle kohtaloksi. Putkeen ei siis ollut tarkoitus mennä vaan lähdettiin loppusuoralle, jossa oli hyppy, hyppy, rengas ja viimeinen hyppy.

Minun Bessie-pössykkäni yllätti kaikki ja saatiin hieno ensimmäinen 0 ja sijoituksena kolmas! Toisesta tilasta jäätiin kaksi kymmenystä, ensimmäisestä sijasta useampi sekunti. Lisää juoksutreeniä, siis! Olin todella tyytyväinen suoritukseemme ja TurPan kannustusjoukot pitivät kovaa älämölöä. Olette ihania! Seuraavia kisoja ei ole hirvittävästi suunniteltu, katsotaan josko juhannuksena kävisi kokeilemassa :)

Tuure tuli sitten käymään ja tarkoitus oli trimmata Tuure kuntoon ja WAU, mikä komea poika pitkän karvan alta paljastui! Siis Tuure on miehistynyt todella paljon ja siinä ei ole enää grammaakaan ylimääräistä. Hanna on saanut Tuurelle aikaiseksi älyttömät muskelit, melkoinen bodari :) Tuuren luonnekin on niin ihana: se antoi nyppiä todella hienosti, jopa vatsan alta ja pusuja sateli.

Bessie ja Bono kävivät hiukan leikkimässä Tuuren kanssa ja sitten Hanna treenasi Tuuren näyttelyesittämistä. Hienosti Tuure jo seisoi maassa ja liikkeet olivat hienot. Pöydällä seisomista pitää vielä hiukan treenata, kun jännityksestä Tuure veti selkää hiukan kyyryyn. Komea poika se on, katsokaapa vaikka itse!

Odotan kyllä innolla ensi vuotta. Siis jos kaikki jatkuu tällaisena, Bessien seuraavan pentueen isä ensi kesänä on ihana Tuure. Lemmenpari suostui hetkiseksi jopa istumaan vierekkäin :)