Eilen oli kiva päivä! Tapasimme Avan, Ernon, Paven, Pertin, Tuuren ja Rainen kanssa kettuluolien merkeissä. Dino oli harmittavasti sairastunut edellisenä yönä. Kasvattajana minulla oli ilo todistaa kaikkien Bessien pentujen syttymistä ketulle!

Kun pääsimme paikalle, kantautui vahva haukku jo ladosta ja Pavehan siellä jo kertoi ketulle mitä mieltä on puuhkista. Valitettavasti en itse ehtinyt katsomaan Pavea, mutta luolien pitäjä kertoi Paven haukkuneen hienosti. Pieni vekki nenässä oli kertomassa myös omaa tarinaansa :)
Luolat_pave.jpg

Sitten oli vuorossa Pertti ja sehän poika syttyi salamana! Pertti oikein painostikin kettua ja meni ihan putkeenkin haukkumaan. Pertti vaikutti minusta todella lupaavalta!
Luolat_pertti.jpg

Sitten oli vuorossa Erno, joka hetken haistelun jälkeen huomasi mistä on kyse. Katariina taisi hiukan pelottaa Ernon puolesta, mutta Erno pärjää varmasti :)
Luolat_erno.jpg

Viimeisenä Pure-pentueesta oli vuorossa Ava, joka meni myös hetken ympäri nuuskien. Mutta kun ääni saatiin avattua, haukkui sekin hienosti! Ava oli pennuista ehkä se varovaisin, mutta pidetään mielessä, että tämä oli kaikkien ensikohtaaminen ketun kanssa ja ikää on vasta vuosi.
Luolat_ava.jpg

Sitten oli vuorossa Tuure. Lähdimme Lucaksen kanssa pois katsomasta, kun Tuurea kiinnosti ensin Lucaksen ihana vauvatuoksu. Ikkunasta katsoin sitten, kun Tuurekin sai pelin avattua ketun kanssa. Tuure vaatii vielä lisää ikää ja rohkeutta. Tuure on vasta 9 kuukautta, joten aikaahan meillä on :)
Luolat_tuure.jpg

Myös Raine kävi haukkumassa kettua ja se innostui asiasta niin kovasti, ettei meinannut antautua ollenkaan kiinni!

Bessie kävi myös luolassa ja se meni kaksi kertaa ahdingon läpi ja vietti luolassa jonkin aikaa. Bessieltä puuttuu edelleen se viimeinen rohkeus mennä painostamaan kettua pimeässä putkessa. Eli kokeisiin ei olla menossa lähiaikoina ;)
Luolat_bessie.jpg

Minulla oli tosiaankin Lucas mukana tutustumassa kettuluoliin ja "pentuihin". Lucas oli ihana oma itsensä ja istui joko vaunuissa tai sylissä katselemassa touhua ja lähdön koittaessa uni oli jo vienyt voiton, joten kotimatka sujui kivasti.

Kiitos kaikille taas mukavasta päivästä! On todella mahtavaa, että Bessien pennuilla ja Tuurella on kodit, jotka viitsivät ajaa pari tuntia tapaamaan meitä! Nähdään sitten seuraavaksi MEJÄ-päivän merkeissä, kunhan vain saan aikataulut selvitettyä!