Tänään sitten käänsimme Kaisan kanssa autonnokan kohti Helsinkiä ja näyttelyä. Upi ei ollut Bessien alkaneista juoksuista moksiskaan, joten auton peräkontissa oli hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Pääsimme Helsinkiin todella hyvissä ajoin pissatauosta huolimatta ja kävimme odottelemaan kehien alkamista. Kehät olivat jonkin verran myöhässä, kun kehätuomari Colin A. Smith käytti todella aikaa jokaisen koiran arviomiseen. Onneksi meitä viihdyttämässä olivat Ava ja Erno, joille paini maistui taas ja pennut olivat toistensa verestä punaisia. Ihana hampaidenvaihtoaika!

Ensimmäisenä oli vuorossa tietysti urokset. Kävi selväksi, että tuomari arvosti hyvää esiintymistä ja liikettä ja jos joku mätti, se näkyi heti arvostelussa. Skaala oli ihan hylätystä/ei-voida-arvostellla erinomaiseen. Erinomaisia uroksia oli neljä, joiden joukossa oli hienosti esiintynyt Upi ja Bessien pentueveli Mini (GwA Rooibos, Rasmuksen täysiveli). Niinhän siinä sitten kävi, että Mini voitti urokset saaden viimeisen valioitumiseen tarvittavan sertinsä. Hienoa Mini ja Katiina, onnea! Urpo sijoittui hienosti PU3:ksi kovassa joukossa. Mahtavaa Kaisa ja Urpo!

Sitten oli narttujen vuoro, sama arvosteluskaala oli käytössä myös silloin. Avoimien narttujen alkaessa yksikään nuori narttu ei ollut saanut erinomaista (juniorinarttuja ei ollut). Avoimen luokan nartut saivat sitten kaikki hienosti erinomaisen, Bessie mukaanluettuna. Bessien ja Erimarin Annimannin välillä tuomari sitten pohti kumman sijoittaa ykköseksi ja Annimanni voitti sitten, selityksenä "I like her foreface a bit more" (Piti Annimannin kuonosta enemmän). Ja kun veteraaniluokan narttu ei saanut erinomaista, oli narttujen järjestys selvä. Erimarin Annimanni oli PN1 ja sai sekin valioitumiseen tarvittavan viimeisen sertinsä. Hienoa! Bessie sai sitten toisen peräkkäisen vara-sertinsä, hienoa sekin. Ottaen huomioon, että Bessie oli vähän allapäin juoksujen vuoks ja kehässä olisi halunnut vain nuuskutellai, olen todella tyytyväinen! Loppujen lopuksi Ministä tuli ROP ja Annimannista VSP. Olisi ollut hienoa olla sisarukset vierekkäin ROP-kehässä, mutta joku toinen kerta sitten :)

Bessien arvostelu kuului: "Hyvä narttu. Hyvänkokoinen. Spannautuu hyvin. Erittäin hyvä karvanlaatu. Hieno fyysinen kunto. Narttumainen pää. Voisi olla hiukan vahvempi kuono. Erinomainen purenta. Hyvät takakulmaukset. Liikkuu takaa hyvin, ei niin hyvin edestä."

Olipas mukava reissu ja kun seurakin oli mitä mainion, ajomatka tuntui menevän kuin siivillä :) Bessie on ihan poikki ja nuokkuu tuoss vieressä. Bonolla on halipula, pitääkin alkaa rapsuttelemaan sitä kunnolla...