Olen kovasti iltaisin yrittänyt kuunnella ja tunnustella Bessien vatsaa joko siellä pennut liikkuvat ja eilen löysin yhden pennun varmuudella. Se on varmastikin ensimmäisiä ulos tulevia, kun on tuolla ihan takanisien luona. Oli aika suloista tuntea sen hiukan liikkuvan :) Tästä lähtien tulen varmasti kopeloimaan Bessietä entistä enemmän, mutta se tuntuu tykkäävän mahan silittelystä, menee oikein röllöttämään ja tarjoaa vatsaansa.

Viime yönä Bessie meni ensimmäistä kertaa pentulaatikkoonsa nukkumaan ja nukkui siellä aamuun asti. Pitää laittaa sinne vielä peitto, kun se tykkää kaivautua peitonmutkaan nukkumaan. Vaikka varmasti sillä on tarpeeksi sisäisiä lämmittimiä, sen takia se taisi sängystäkin alunperin lähteä pois.

Outo juttu, enkä tiedä liittyykö tämä edes Bessien raskauteen, on se, että sille on tullut hirvittävästi ruskeitä pilkkuja pohjavillaan eli tickingiä. Tätä tickingiä ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Pigmenttiläiskiä kylläkin, mutta ne ovat ihan ihossa, ei karvoissa, mutta nämä ovat ihan selvästi ruskeaa pohjavillaa, joka paistaa sitten läpi. En keksi asialle mitään muuta selitystä kuin hormonit, kun viime keväänä vastaavaa ei ollut, vaikka karvanlähtö oli samoihin aikoihin.

Bessie on kyllä edelleen todellinen sissi! Se käy ihan tuosta vain puolen tunnin aamulenkin ja sitten iltapäivisinkin jaksaa meidän 45 min-1,5 tunnin lenkin. 1,5 tuntia näytti olevan ehkä vähän turhan paljon, kun se alkoi tökkimään pohjettani kuonollaan merkkinä siitä, ettei enää jaksaisi, mutta tein virhearvion reitistä ja oikaisuksi tarkoitettu olikin paljon pidempi :) Pääasia Bessielle on, että se saa mennä vapaana ja jolkotella omaan tahtiin tai vaikka ottaa pienen hippaleikin Bonon kanssa. Toivottavasti tämä pitkälle jatkunut liikunta auttaa synnytyksessä ja palautumisessa.

Pennuista on tullut niin paljon kyselyjä, etten otaa enää nimiä ylös ennen kuin pennut ovat syntyneet. Mahdollinen sijoitusnarttu etsii vielä kotiaan, jos narttuja tulee vähintään kaksi.