Ajattelin eilen, etten kirjoittele mitään ennen joulua, mutta täällä sitä ollaan... Bonon kanssa kävimme aamulla kauan odotetulla käynnillä Leena Piiran luona ja kyllä oli syytäkin. Menimme sinne siis vasemman takajalan pompotuksen vuoksi, mutta Leena hoiti kyllä koko koiran.

Ensin Bono piti saada seisomaan meidän väliin, että Leena pääsisi katsomaan miten Bono seisoo. Selväksi kävi, että se seisoo etupainoitteisesti ja varaa huomattavasti vähemmän painoa vasemmalle jalalle. Sitten Bono pistettiin kyljelleen ja Leena aloitti hoidin. Bonolla oli hiukan vaikeuksia pysyä alhaalla, sai aluksi ihme paniikkikohtauksia, mutta kaiken kaikkiaan pysyi rentona ja antautui hoidettavaksi. Bono piti koko ajan ääntä, mutta kun Leena osui jäykkiin paikkoihin, sen äännähtelyyn tuli mukaan kurkkuääni. Välillä minusta tuntui, että Bono sanoi "Au, au, au!"

Bonon etuosa oli todella jumissa lapaluitten välistä, sitä Leena käsitteli aika kauan. Tuo jumitus johtuu yksinkertaisesti siitä, että se varaa niin paljon painoa sinne. Myös kyljissä oli todella paljon kireyttä ja Leena piti todennäköisenä, että tuo kylkien kireys johtaa myös pompottamiseen, jalkaa ei vain yksinkertaisesti riitä maahan saakka. 

Keskustelujen kautta Leena tuli siihen tulokseen, että Bono stressaa vatsallaan ja kun kyljet ovat kireät, se stressaa vielä enemmän ja se näkyy vatsan toiminnassa. Bono oli siis lihonut puolessa vuodessa lähes puoli kiloa, noin pienessä koirassa se on paljon. Leena kehoitti antamaan Acidofilus-tuotteita ja siirtymään raakaruokintaan, eli yrjölän puuroa/puhtia. Kun ruoka sulaa helpommin, sen vatsa voi paremmin ja stressi vähenee. Bonon lantiossa oli kuulemma myös turvotusta ja se olikin aika kipeä. Leena oli myös sitä mieltä, että Bonon uimahalukkuus (myös pakkasilla) johtuu siitä, että se yrittää helpottaa omaa oloaan eli lievittää kipua.Agilityn kehotti jättämään kokonaan pois, koska stressi vain lisää kireyttä ja jumeja ja vaikeuttaa vatsan toimintaa mikä lisää taas stressiä ja oravanpyörä on valmis.

Käsittelyn jälkeen olin varma, että Bono hymyili! Se oli niin energinen ja vispasi häntäänsä, että pala nousi kurkkuun, miksen ole sitä aikaisemmin hoitanut kuntoon! Nytkin se tunkee itseään syliin pusuttelemaan, taitaa olla huomattavasti mukavampi olo. Leenalta saimme vinkin myös uuden vuoden rakettipelkoon, suuntaamme luontaistuotekauppaan vielä ennen uutta vuotta. Vaikka rahapussi keveni 45 euron verran, voin sanoa, että käynti oli koko rahan väärti. Lääkkeenä venyttelystä palkkaamista ja stressin vähentämistä. Saimme uuden ajan helmikuun alkuun, sitten katsomme mikä on tilanne silloin.