Eilen olin molempien koirien kanssa TSAUn möllikisoissa ja olipas kisat! Rata oli mielestäni suhteellisen haastava mölleille, mutta niin loistavia tuloksia ihmiset tekivät, joten ehkä me emme vain osaa ;) Bonon kanssa olin minimöllien ensimmäinen kisaaja, ja se rata oli jotain ihan hirvittävää (tai huvittavaa) katsoa.

Bono pysyi lähdössä loistavasti paikoillaan ja jo ensimmäiseen putkeen tein takaaleikkauksen, mikä aiheutti sen, että Bono vähän katseli ympärilleen putken toisessa päässä. Se ei ole vielä ymmärtänyt takaaleikkauksen periaatetta, kun sitä ei silloin alkeissa vuosia sitten opeteltu. Puomi meni ihan loistavasti, kontaktit otettiin. Hyppy 90 asteen kulmassa puomin jälkeen meni ihan ok, mutta minun olisi pitänyt ehtiä valssata siinä välissä. Arvatkaa vain ehdinkö? No seuraava hyppy oli taas 90 asteessa edelliseen hyppyyn nähden ja siitäkin Bono meni vielä vaivatta. MUTTA sitten olikin edessä putki ja jotenkin sain sen sössittyä putken väärään päähän, käsittämätöntä, 10 virhepistettä. Putken jälkeen oli taas hyppyjä kolme, kaikki 90 asteen käännöksillä ja valssit jäivät taas vaiheeseen. Viimeinen eli kolmas hyppy meni valssin puutteen vuoksi meni niin älyttömästi, että olinkin yhtäkkiä itse esteen takana, Bono jo sen yli ja meinasin itse hypätä esteen yli, kun en ehtinyt ohjaamaan seuraavalle. Tässä välissä nauroin jo ihan ääneen :) A:kin suoritettiin, mutta siitä taisi napsahtaa 5 vp kontaktivirheestä. A on ollut meille se kompastuskivi jo pitkään, sen treenausta pitää tehostaa. Sitten A:n jälkeen oli edessä hypyt vierekkäin, mutta alussa suoritetun putken pää oli siinä ansana, joten sinnehän Bono sujahti sukkana, taas 10 vp ja loput suoritettiin jotenkuten. Tuloksena siis 25 virhepistettä, aikaa jäi vielä reilusti, taisi aika olla n. 35 sek (ihanne 60). Sijoitus 6/6. Mutta hauskaa meillä oli!

Bessien kanssa lähdimme radalle numerolla 7. Alku meni loistavasti, puomin jälkeisen hypyn jälkeen Bessie päätti lähteä kunniakierrokselle ja teki ylimääräisen lenkin ennen kuin huomasi, ettei se ollut oikea suuunta. Valssata ehdin oikeissa väleissä, A meni hyvin, mutta tuo esteiden 12 ja 13 luona ollut putken suu koitui kohtaloksemme. En ottanut Bessietä tarpeeksi hyvin haltuun, joten sekin pujahti putkeen. Loput esteet menivät yli. Tuloksena siis 10 vp ja aika tasan 37 sekuntia. Sijoitus 5/6. Vaikka Bessie olisi tehnyt virheettömän radan, palkintopallille ei oltaisi päästy, muut olivat pari sekuntia nopeampia :)
533090.jpg

Bono taitaa nyt hetkiseksi keskittyä vain treenaamiseen. Tai minua treenataan, että ehdin sen mukaan radalla. Mikä oli positiivista, että esteitä ei menty ohi ja sitten suoritettu niitä väärinpäin, Bono kuunteli, jos vain osasin sille neuvoa oikean suunnan ja pysyi lähdössä paikallaan. Bessien kanssa rata oli todella loistava ja sen kanssa on mukava tehdä töitä. Tuo ylimääräinen lenkki hypyn jälkeen johtui pienestä keskittymättömyydestä, ihmiset aidan vierustalla olivat kivoja :) Hylly oli ihan minun mokani, olemme treenanneet pimeitä putkikulmia viime aikoina paljon, joten putken imu on aika voimakas. Edistymistä molempien kanssa on siis tapahtunut, mutta ehkäpä ensi viikon kisoihin otan vain Bessien, ehdin keskittyä siihen paremmin. Minun pitää nousta kumarasta vielä enemmän ylös, ottaa molemmat kädet mukaan ohjaukseen ja JUOSTA nopeammin. Bessien keppien ymmärtäminen on niin pienestä kiinni ja kunhan itse kehityn vielä, minusta tuntuu, että kyllä meidät joku päivä ensi vuonna nähdään virallisissa kisoissa!