Elmo eli Tairngire Starr Carr. Ihastuin tähän nuoreen urokseen Terri-Erissä niin paljon, että Taijan kanssa keskustelimme asiasta ja hänenkin mielestään yhdistelmä on kokeilemisen arvoinen. Viikon puolivälissä otin sitten puhelimen käteeni ja soitin Elmon omistajalle Helena Ojalalle ja sen jälkeen koiran kasvattajalle Sanna Saunaluomalle. Tämä yhdistelmä on täysi ulkosiitos, sukusiitosprosentti 0% kuudella sukupolvella laskettuna. Tarkoituksenani oli käyttää vanhempaa urosta, mutta emme sopivaa löytäneet etsinnöistä huolimatta ja tässä koirassa oli sitä jotain.

873784.jpg

Elmo on 36,5 senttimetriä korkea puolikarkea uros. Elmolla on kaksi sertiä (Tervakoski 25.8 ja Terri-Eri 26.8.). Elmon isä Arttu on sileä ja emä Tekla karkea. Elmolla on siis pakosta sileän karvan geeni piilevänä. Yhdistettynä Bessien sileään turkkiin todennköisyyslaskelmien perusteella pennuista 50% olisi sileitä ja 50% puolikarkeita/karkeita. Haluan itse pitää kasvatustyössäni mukana sileän karvan, joten parempaa yhdistelmää en karvanlaatujen puolesta voi ajatella. Elmo on silmätarkastettu terveeksi 05/07.Kirjoitan kotisivuilleni enemmän yhdistelmästä lähiviikkona. Yhdistelmä KoiraNetissä

Sitten muihin asioihin. Eilen olimme keinoluolalla Kyrössä ja Bessie otti kontaktia kettuun ihan lähietäisyydeltä. Bessie ei ole vielä ihan hoksannut luolassa etenemistä, liikkuu kyllä siellä, mutta pitää hiukan turhaa meteliä silloinkin, kun kettu ei ole lähietäisyydellä. Intoa sillä ainakin on ja kävi vielä luolasta poistultuaankin vähän haukkumassa ketulle pellin takaa :)

Luolan jälkeen Mikael kuvasi Bessietä uudella kamerallaan. Tässä otos morsiammesta :)
873775.jpg