Eilen olimme Bessien kanssa parin kuukauden tauon jälkeen treenaamassa agilityä ja nyt into olisi todella kova päästä jatkamaan treenejä. Toivottavasti Jaakon ryhmistä löytyy molemmille terriineille paikat! Syksyä siis odotamme innolla, pääsevät kaikki treeniryhmät alkamaan. Bessie taisi kyllä venäyttää toisen etutassunsa, kun tänään aamulenkillä huomasin sen hiukan arastavan sitä. En kyllä löytänyt siitä turvotusta eikä se tuntunut lämpimältä. Seuraamme siis tilannetta.

Viime viikko meni helteistä "kärsiessä" eli aamulenkit olivat lähes ainoat, joita pystyttiin täydellä teholla tekemään. Tytöt kyllä pääsivät uimaan joka ilta, itsekin pulahdin jokeen torstain uimareissulla. Bessiekin huomasi jälleen miten paljon kivempaa on uida kuin juosta helteessä. Bonollehan asia on itsestään selvä ja se varmasti uisi vaikka avannossa, jos se sinne päästettäisiin ;o)

Bessie joutuu jälleen pienelle laihikselle, näyttää rasvaa taas hiukan kertyneen, vaikka ruoka on pidetty hyvin kontrollissa ja joka päivä pääsevät juoksemaan vapaana metsään (ja omalle pihalle). Bessie vaan on ahne ja jos silmä välttää, se on Bonon kupilla syömässä sen ruoat. Eli saan haukkana vahtia milloin Bono lopettaa syömisen ja syöksyä kupille nostamaan se ylös. Bono kun ei ole vähimmässäkään määrin ahne, se ei esimerkiksi tänä aamuna halunnut syödä aamupalaansa. Ei vaan ole nälkä.

Bessiellä on nyt sitten murrosikä tai juoksujen jälkeinen ärsytysajanjakso. Se on juoksujen jälkeen alkanut pärisemään kaikille koirille, tytöille ja pojille. Tämä siis hihnassa. Vapaana ei mitään ongelmaa. Olen yrittänyt näyttää sille, että päriseminen ei ole hyväksyttävää. Olen ottanut siihen kontaktia ja palkinnut minun huomioimisestani. Toivottavasti menee pian ohi!

Lauantaina meillä oli lapsivieraita ja koiravieraita. Bessie on edelleen lapsien kanssa vähän varovaisempi ja tästä syystä käskinkin Oonaa ja Eetua olemaan häiritsemättä koiria, kun söivät juuri viikon raakaluuannostansa. Eetu tietysti hiippaili Bessien luokse puskan takaa ja Bessie säikähti ihan hirvittävästi. Taisi Eetukin kyllä säikähtää Bessien reaktiota. Nousi siis pystyyn ja lähti haukkumaan Eetua. Marcon veli ja hänen puolisonsa tulivat myös kyläilemään ja toivat mukanaan perheen "pojat" eli whippetit. Fido on lähes 2-vuotias ja Hugo on noin puolivuotias. Treffit menivät paremmin kuin uskoin, kaikki koirat olivat niin väsyneitä 28-asteen helteestä eikä ralleja juurikaan nähty.

Tässä vielä blogin piristykseksi kuva tytöistä omalla pihalla lauantaina. Kuva on otettu kännykkäkameralla, joten on hiukan ylivalottunut kirkaan sään vuoksi.
819173.jpg