Kuten otsikko kertoo, olemme kotiutuneet tänne "maalle" loistavasti. Tai mikäpä koira ei tykkäisi, kun saa vapaasti viilettää päivittäin :) Oma piha on kiva ja lenkkimaastoja löytyy.

Olen aloittanut koirien kanssa uuden harrastuksen, canicrossin eli koirajuoksun. Ihan virallisia tarvikkeita meillä ei ole, mutta minulla on siis vyö vyötäröllä, jossa on molempien nahkahihnat kiini ja koirilla valjaat päällä. Vetoapua noista ei voi kehua saavansa hirvittävästi, mutta kyllä minun jalkani nousee paremmin, kun on kirittäjiä :) Bessie hoksasi heti mistä hommassa on kyse ja se menee pitkillä raviaskelilla edessä eikä edes yritä pysähtyä nuuskimaan. Bonollehan minä opetin koirajuoksua ja ennen Bessien tuloa, mutta harrastus lopahti jostain syystä viime keväänä. Mutta nyt uudella innolla! Joudun kyllä vain itse kehittämään juoksukunnon aikalailla nollasta, mutta kyllä jokapäiväiset kävelylenkit ovat hyvän pohjakunnon taanneet. Perjantain reilun tunnin lenkki sisälsi juoksua jo yhteensä puoli tuntia (kolmessa pätkässä).

Tänään olimme sitten Turussa näyttelyssä, tuloksena jälleen EH. Bessien arvostelu: "Kiva narttu. Hyvä ilme. Erinomainen kaula. Hyvä ylälinja. Liikkui hyvin." Tuomari oli kyllä ihan kuin olisi juossut pikamatkaa, koirat arvosteltiin liukuhihnalla: koira pöydälle, pikainen suun aukaisu, kolmio, pikainen seisotus ja ulos. En edes ehtinyt seisottaa Bessietä kunnolla. Vaikka liekö tuo arvostelua muuttanut :)

Jälleen oli kehässä hienoja koiria ja Pardonna's kennelin pentuluokan nartut olivat kyllä minun silmissäni hyvin isänsä näköisiä (Gwragged Annwn Fourwheeler eli Tarmo). Pardonna's kennelillä oli myös muuten hieno päivä, onnittelut uudelle muotovaliolle! Lenkkikaverimme Upi eli Pupurannan Avro avasi näyttelyharrastuksen loistavasti olemalla VSP-pentu :) Taijan kasvateista myös Konsta (Gwragged Annwn Irish Keegan) oli ensimmäisessä näyttelyssään ja sai ERIn! Siinäkin koirassa näkyy hyvin vahvasti isänsä jälki (Foxline Vandal), on todella kivankokoinen, näpäkkä uros, joka on syttynyt luolille hyvin vahvasti. Muita tuttuja menestyjiä oli Bessien puoliveli Rasmus, joka sai tällä kertaa va-sertin. Rasmus on kyllä niin ihana <3 Myös Miina (Gwragged Annwn Kieddoaivi) sai myös va-sertin. Hieno päivä Taijan kasvateille kaiken kaikkiaan!

Kävimme näyttelyn jälkeen lenkillä ja Bono pääsi ensimmäistä kertaa Tarvasjokeen uimaan. Ainoa miinus on se, että siinä ei ole juurikaan rantaa, joten nostin Bonon jokeen laiturilta ja sieltä sitten takaisin laiturille. Eipä tuo menoa tuntunut hidastavan, Bono nauttii vedestä milloin tahansa ja miten tahansa ;o)