Olipas pitkä päivitystauko, mutta tuntui ettei ole mitään kirjoitettavaa. No nyt taas on :)

AGILITY

Bessien kanssa ollaan jatkettu agilityä Jaakon alkeiskurssilla, ensi viikolla on meidän viimeinen kertamme :( Jatkamme Jaakon opissa varmasti loppukesästä, kun juoksut on hoidettu alta pois. Bessie irtoaa nyt todella hyvin, vähän liiankin hyvin minun makuuni. Jaakko tykkää tästä, viime tunnin lopussa sanoi minulle, että "älä yhtään huolehdi Bessien innosta. Bessie menee ihan aikataulussa!" Kysyin häneltä sitten, että ilmeisesti hänellä on joku Master Plan kehityksestä ja vakuutti sellaisen olevan :)

Bessie siis rakastaa esteitä ihan hirvittävästi ja kouhottaa välillä ihan omiaan. Huomaan myös murrosiän olevan tulossa kun korvat on aina välillä kiinni. TSAUlla alkoi eilen jatkokurssi! TSAUn tunnilla tuo irtoaminen tuottaa ongelmia, siellä kun keskitytään ohjauskuvioihin ja Bessie yritti eilen lukea rataa itsenäisesti. Meillä oli siis neljä estettä siten, että kaksi estettä peräkkäin ja vierekkäin eli
I----I   I----I
I----I   I----I

Harjoituksessa vedettiin ensit esteet ympyrässä ja toisella kierroksella piti tehdä valssin avulla kahdeksikko. Bessielle pommina oli putki suoraan toisen esteen jälkeen eli Bessie päätti sitten vetää kahden suoran esteen jälkeen putkeen eikä kaarella takaisin päin :) Aiheutti hienoista tirskuntaa muissa treenaajissa, kun Bessie tulee takaisin ihan sen näköisenä, että "Osasinpa!" :)  Myös liikkeelle lähdöissä on hiukan ongelmia, tai siis paikalla pysymisessä, jotta ehtisin hiukan ennakoimaan esteille itse. Mutta kyllä se siitä, lisää treeniä vain!

Bonon kanssa mennään nyt ensi torstaina Jaakon yksityistunnille jotta nähdään mikä olisi oikea ryhmä meille, ehkäpä jatkokurssi. Odotan tätä innolla, jos Jaakko löytäisi tavan millä saisin Bonon haltuuni ja ehkä pääsisimme etenemään sen kanssa johonkin suuntaan. Olemme kotona ottaneet putkea ja keppejä, ne menevät edelleen yhtä innolla :)

KEINOLUOLAT
Varasin Kyröön keinoluola-ajan parsoneille ja russeleille, toivottavasti saadaan kivan iso porukka kasaan! Elättelen edelleen toivoa, että saisimme Bessien kanssa treenattua niin paljon, että pääsisin sen kanssa ensimmäiseen kokeeseen loppukesästä/alkusyksystä. Bonoa en enää treeneihin ota, se ei tunnu ymmärtävän ketun päälle mitään tai siis uskalla tehdä mitään, siinä on minulla metsästyslinjainen koira =D

NÄYTTELYT 
Ilmoitin Bessien Rauman näyttelyyn, joka on toukokuun 19. päivä. Sitten tulee taaskin kahden kuukauden tauko, kun on muutto ja juhannus jne. kesäkuussa. Kesällä menemme ainakin Turun näyttelyyn, erkkariin ja Terri-Eriin.

MUUT ASIAT
Kesä on taas täällä tai ainakin melkein ja sen mukanaan tuomat sivuilmiöt eli kyyt ja punkit. Huomaan jo itsekin, että olen alitajuntaisesti vähentänyt metsälenkkejä vapaana vaikka kyihin ei onneksi olal törmätty koskaan. Mutta haluaisin sen pitääkin sellaisena. Hihnalenkit eivät vaan ole sama asia eikä koirapuistossa saa sellaista vastusta kuin ihan oikeassa metsässä. Vaikeaa. Punkkeja ei ole vielä näkynyt, mutta punkkitarkastukset täytyy aloittaa näinä päivinä.
Bono uimassa sunnuntaina 15.4.
518886.jpg

Ensi viikolla olen lähdössä työmatkalle Zürichiin ja toukokuussa Brysseliin. Mietin heti, että pitäisiköhän tehdä excursio jonkun parsonkasvattajan luo, kun olen paikalla kuitenkin koko viikon :) Jos jollain on pentuja tulossa sieltä päin, minä voin ne hakea ;-)

Bessien ja Bonon taidonnäyte kerjäämisestä518887.jpg