Aloitetaan tärkeimmästä eli Bessiestä:

Lauantaina Bessie täytti kokonaiset 4 vuotta!

Kakkua ei syöty, mutta luita kylläkin ja vähän muita herkkuja. Muistan kuin eilisen päivän, kun sain Taijalta viestin, että pennut ovat syntyneet

Agility
Eilen käytiin starttaamassa TSAUn hallilla kaksi haasteellista 2-luokan rataa ja kerättiin kaksi HYLlyä tulevia palkintoja varten. Kaikki viat olivat ohjaajan vikoja eli ohjauksen viimeistely jäi puuttumaan. Mutta hyvääkin oli: Bessie kesti hyvin kepeillä takaaleikkauksen, vaikka sitä ei ole hirvittävästi ehditty edes harjoittelemaan ja vauhtiakin meillä oli ihan hienosti. Ja kontaktit otettiin hyvin! Pääsiäiskisoihin lähtee siis ilmoittautuminen huomenna. Eiköhän hyvänä päivänä meillekin niitä nollia ala ropisemaan :)

Tuure
Vaikkei Tuuren ja Avan yhdistäminen mennyt suunnitelmien mukaan, olen iloinen, että yritimme. Nimittäin nyt viime aikoina nähtyäni Tuurea useammin, olen koko ajan rakastunut siihen enemmän. Tuuren luonne on nimittäin aika huippu! Ilmeisesti Tuuren mielestä myös minä olen huippu, kun oli aina valmis pusuttelemaan minua :) Astutuksen epäonnistumisen pistän nuoren iän ja kokemattomuuden piikkiin. Hanna vie Tuuren myös jossain välissä eläinlääkäriin, jotta selvitämme ettei mitään anatomista vikaa ole.

Olen hyvin vahvasti luonnonvalinnan kannalla. Minusta uros ja narttu, jotka eivät jostain syystä halua lisääntyä keskenään, saavat niin myös päättää. Kaikenlainen väkisin kiinnipitäminen tai astutuksen epäonnistuessa keinosiemennyksen käyttäminen on omassa kasvatustyössäni kiellettyä. En siis moralisoi muita, jos joku näin päättää tehdä, mutta itselleni luonnonvalinta sopii parhaiten.

Ava
Näen myös hyvääkin siinä, että Tuuren ja Avan yhdistäminen ei onnistunut. Sain tutustua Avaan vieläkin paremmin! Avahan oli meillä su-ke ja nyt pystyn vielä paremmin kuvailemaan Avan luonnetta. Niissä on Bessien kanssa niin paljon samaa, mutta myös paljon erilaista. Lucas meni Avassa ja Bessiessä vähän väliä sekaisin, ne ovat ulkonäöltään siis hyvin paljon samanlaisia. Ava on hiukan isompi ja pidempijalkaisempi. Kaunis tyttö mielestäni!

Bessietä ja Avaa en uskaltanut päästää samaan tilaan, koska halusin ennaltaehkäistä mahdollisia riitatilanteita. Portin läpi tytöillä ei ollut mitään ongelmia, ei tarvinnut kummankaan pärrätä. Lenkilläkin käytiin yhdessä, mutta ovista meno oli välillä ongelmallista. Ava on perheen ainoa koira, joten ovista kulkeminen Bessien jälkeen oli hiukan hankalaa :) Mutta kaikesta selvittiin ongelmitta! "Ennakoi, ennakoi, ennakoi" oli viikon motto!

Peukut ja varpaat on siis täällä pystyssä pentueen suhteen, Avahan astutettiin toistamiseen Elviksellä torstaina. Mielenkiintoista tässä pentueessa on se, että Avahan barffaa ja barffausta jatketaan koko raskauden ja imetyksen ajan. Avan perhe on käynyt ravintoterapeutilta hakemassa viikottaiset ruokamäärät koko pentueajaksi. Innolla opettelen itsekin tätä uutta taitoa, kun Ava meille toukokuussa (jos kaikki menee putkeen) taas tulee :)