Tänään oli sitten odotettu luonnetesti! Bessiellä oli kokeen viimeinen testiaika eli klo 15. Tuomareina toimivat Bengt Söderholm ja Sirkka Lempinen. Marco ja Lucaskin lähtivät katsomaan miten Pössykälle käy ja hienostihan siellä meni! Tuloksena 140 pistettä ja ne jakautuvat seuraavasti:

1. Toimintakyky +1, kohtuullinen (15p)
2. Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (1p)
3. Puolustushalu +1, pieni (1p)
4. Taisteluhalu +2, kohtuullinen (20p)
5. Hermorakenne +1, hieman rauhaton (35p)
6. Temperamentti +1, erittäin vilkas (15p)
7. Kovuus +1, hieman pehmeä (8p)
8. Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (45p)
Laukausvarma +++

Kävin lauantaina katsomassa Kinon testiä, jotta osaisin varautua mitä tuleman pitää ja samalla hiukan arvailin, miten Bessie käyttäytyy. Parissa kohdassa yllätyin eli maasta nousevat haalarit ja rymisevä tynnyri pelästyttivät Bessien tosissaan eikä se oikein osannut lähteä minua hakemaan pimeästä huoneesta. Bessie oli muutoin oma itsensä eli kun minun päälleni hyökättiin, se kyllä puolusti minua ja heti, kun hyökkääjä alkoi juttelemaan, alkoi häntä vispata ja oltiin taas valmiita pusuttelemaan. Ollessaan kiinni seinässä se ei puolustanut itseään, ei se osaa ajatella, että ihminen voisi oikeasti tehdä sille jotain pahaa. Erityisen tyytyväinen olen tuohon luoksepäästävyyteen, +3 kertoo jotain siitä kuinka ihmisrakas Bessie on. Oikein hyvät pisteet harrastus- ja perhekoiralle! Olisin todella tyytyväinen, jos Bessien pennut saisivat vastaavia tuloksia muutaman vuoden päästä testissä ;)

Bengt sanoi arvostelussaan, että jotenkin siihen tyyliin, että hyvä pää ja rodunomaiset pisteet. Veikkasi, ettei Bessiestä luolakoiraa tule, kun siltä puuttuu testin mukaan tarvittava kovuus. Olen melko lailla samaa mieltä. Harmitteli sitä, että nykyisin parsoneita käy suhteellisen vähän testeissä. Matti kuvasi koko testin ja ehkä sen jossain vaiheessa saan myös jakoon :) On muuten ihanaa, kun meillä Turun parsonihmisillä on niin hyvä yya-sopimus. Ollaan kannustamassa kaikkia tasapuolisesti ja toisen koiran menestys ei ole itseltä pois.

Koska kuvaa luonnetestistä ei ole, niin tässä poseerauskuva Lapin reissulta. Hännänpää on leikkaamatta, mutta muutoin kuvasta ehkä näkee kuinka timmi mimmi Bessie nykyisin on ;)

Ava pyörähti eilen Helsingissä Francesco Cochettin arvioitavana. Tuloksena EH3 seuraavalla arvostelulla:
"Cor. bite, feminine, a bit light muscle, good exp. Cor. ears. Good neck. Topline could be better. Good tailset. Sufficient rear angulations. Quite good proprtions. Could have more drive in movement. Good coat."
Arvostelu on oikein mukavaa luettavaa, seuraavia näyttelyitä odotellessa!