Annoin tänään hyvin subjektiiviseen mielipiteeseeni perustuen Bessielle arvonimen MPP eli Maailman Paras Parson! Meillä oli niin huiput agitreenit, että treenien alussa oli pakko hihkaista Marjalle, että Bessie on MPP! Marjalla oli tietysti oma mielipiteensä kuka/ketkä ansaitsevat tuon arvonimen :)

Toinen MPP-arvonimeen vaikuttanut asia on meidän parantuneet ohitukset. Myös Bono ansaitsee oman osuutensa noista ohituksista, mutta kun Bessie on ollut se suurin "räksy", niin sen suhteen edistys on ollut huomattavaa.

Pet Corrector ei meillä toiminut ollenkaan, ei minkäänlaista vaikutusta kumpaankaan. Räminätölkillä on jonkinlainen vaikutus, mutta me palattiin ihan back to basics eli tehtiin lenkillä kontaktin ottamisesta huippukivaa ja nannamaatti toimii jatkuvalla syötöllä. Kun vaunut tulivat mukaan kuvioon, tuo kontaktin ottaminen jotenkin jäi. Nyt kesken lenkkiä, ilman häiriötekijöitäkin, molemmat koirat seuraavat minua ja nannaa satelee. Vapaana ollessa kutsun koiria välillä ja taas palkkaa. Nyt toisten koirien ohitukset päästään 95%:sti ohi räksyttämättä, vaikka vastaantuleva koira louskuttaisi leukojaan ammatikseen. Vielä kun keksisi mikä olisi kiinnostavampaa kuin mopot ja traktorit...