Viikonloppu meni sitten nopeasti agileirillä ja eilen oli molemmat mammaraiset niin poikki, ettei saanut raahattua itseään koneen ääreen. Mutta aloitetaan alusta :)

Lauantaina startattiin Bessien kanssa vähän seitsemän jälkeen kohti Tuorlan majataloa ja kun päästiin paikalle oli vastassa heti parsontuttuja: Lulu ja Panu. Kävin hakemassa avaimet ja lähdin Bessien kanssa pienelle pissalenkille. Lenkin jälkeen Bessie autoon ja odottamaan leirin avausta ja ratojen rakentamista.

Meillä oli ensimmäisenä päivänä kouluttajana Mari (Kaplas) ja pääsimme radalle kolmen aikoihin. Aurinko paistoi koko päivän ja aika kului mukavasti muiden ratoja katsoessa ja jutellessa tuttujen kanssa. Marin rata oli todella mukava ja jokaiselle koirakolle riitti hyvin aikaa treenailla juttuja. Rata otettiin ensin pienissä pätkissä ja lopuksi kaikki olisi pitänyt ottaa yhteen pötkyyn. No me jouduttiin vähän ottamaan viimeisellä kerrallakin pienissä osissa, kun en oikein ehdi enää Bessien vauhdissa tekemään kaikkia valsseja oikeilla paikoilla. Menin myös sanomaan Marille, että valssit eivät ole meidän vahvin alue, joten valssejahan me sitten jouduttiin tekemään vähän joka kohtaan :)

Treenien jälkeen kävin syömässä ja kävin Bessien viemässä meidän huoneeseen, joka sijaitsi aika kaukana päärakennuksesta. Tuonne Utopiaan ei ollut majoittunut kuin yhteen huoneeseen meidän lisäksemme parsonihmisiä, muissa huoneissa oli ranskalaisia nuoria miehiä. Annoin Bessielle iltaruoan ja lähdin päärakennukselle saunomaan ja odottamaan illanviettoa. Saunaan taidettiin mennä vähän turhan aikaisin, kun se ei muistuttanut vielä saunaa vaan jotain lämmintä huonetta, mutta kyllä se lämpötila siitä nousi pikkuhiljaa. Kahdeksalta grillipaikalla alkoi sitten illanvietto. Toimikunta oli kehittänyt mukavaa aktiviteettiä, mm. koiratietovisan :) Voitin Bessielle possunkorvan kerimällä narun päässä olevan kepin suuhuni kaikista nopeimmiten ;)

Grillissä paistui makkarat ja Kaisa piti huolta, että myös masuasukki sai tarpeeksi ravintoa ja oli vessassa käyntini aikana varannut minulle toisen makkaran. Makkaran jälkeen paistettiin ihania muurinpohjalättyjä ja puoli kahdentoista aikaan sanoi, että nyt lähden katsomaan Euroviisuja. No Euroviisuja en jaksanut katsoa loppuun vaan vetäydyttiin Bessien kanssa sitten yöpuulle. Heräsin neljältä, kun ranskalaiset tulivat baarista, mutta onneksi eivät jääneet pitämään jatkobileitä asuntolaan vaan saatiin jatkaa unia aamuun asti.

Aamulla sitten kahdeksalta ihanalle aamiaisielle ja tutustumaan Mikon (Aaltonen) rataan ja tässä radassa tulisi riittämään haastetta! Oli valssia, flippiä ja vaikka minkä näköistä koukeroa :) Meidän vuoro tuli sitten 13.30 ja jo ensimmäinen pätkä tuntui minusta haasteelliselta. Törmäsin itsekin kuutosesteeseen ja Bessie ei tuntunut sen jälkeen keskittyvän ohjaukseen ollenkaan. Toinen pätkä olikin paljon mukavampi, kun tehtiin takaakiertoja ihan urakalla :) Kolmas pätkä oli myös kiva ja taas vahvistui se, että teen mieluummin takaaleikkauksen kuin valssin niihin paikkoihin kuin se on mahdollista, koska minun valssini ovat syystä tai toisesta aina myöhässä. Eli lisää treeniä kaivataan!

Leiri loppui neljän aikoihin luksus-risteilyn arvontaan ja sen onnekkaat voittajat ovat Urpon omistajat Kaisa ja Tero. Olen vähän kateellinen :) Leiriltä jäi käteen paljon uutta oppia, kivoja uusia tuttavuuksia, hiukan palaneet käsivarret, kasvoissa mukava rusketus ja IHAN HIRVEÄ VÄSYMYS :) Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! Kuvia minulla ei ole tähän nyt laittaa, mutta Mikael otti Bessiestä mahtavia kuvia radalla, joten eiköhän ne jossain vaiheessa tänne saada esille myös :)