Oltiin eilen koirien kanssa ihan meidän peruslenkillä metsässä, koirat vapaana. Loppulenkistä Bono sai jonkun vainun ja otin Bessien heti kiinni, ettei molemmat lähde rynnimään minne sattuu. Ei mennyt kauaa, kun kaksi valkoista vilahti metsässä, jänis ja parin metrin päässä Bono. En turhaan lähtenyt huutelemaan Bonolle, kun se ei näe mitään muuta kuin jäniksen sillä hetkellä ja Bono on tullut aika pian aina takaisin, kun ei ole saalista saanut kiinni. Jäätiin Bessien kanssa odottelemaan Bonon paluuta.

Meni jokunen tovi ja aloin huutelemaan Bonoa. Ei mitään. Siinä kuunneltiin molemmat korvat höröllä Bessien kanssa, että joko hanki kahisisi. Ei. Sitten kuuluu ihan sydäntäsärkevä kimeä kiljahdus. Ja toinen. Olen varma, että Bono on joko loukannut itsensä tai tippunut johonkin ojaan, josta ei pääse pois. Soitin Marcolle itku kurkussa "Bono on jossakin loukkaantuneena ja minä en tiedä missä, kun sen huuto kaikuu". Marco fiksuna alkaa saarnaamaan puhelimessa, että "mitä päästät niitä irti".

Sitten huuto kuuluu taas ja saan paikannettua sen niiden isojen ojien luokse, jotka ohitimme alkulenkistä (lenkki kiertää ison "ympyrän"). Bessien kanssa lähdemme sitten hirvittävällä vauhdilla raivaamaan tietä niille ojille, välillä lunta on polviin, välillä ylikin. Jalat uppoavat veteen nilkkoja myöten, kun lumen alla on oja tai muu vesilätäkkö. Huudan Bonolle "äiti tulee auttamaan, odota". Kyllä, kutsun itseäni Bonon ja Bessien äidiksi :) Hiki alkaa valumaan pitkin selkää ja Bessie yrittää parhaansa mukaan pysyä minun mukanani.

Päästään lähelle ojia ja mitä silmäni näkevätkään. Bono tulee häntä heiluen vastaan! Meinaa mennä ohi ja jatkaa jänisjahtiaan. Ei sillä pirulaisella mitään hätää ollut, kunhan vain kiljui jahtaamalleen jänikselle pysähtymiskäskyjä. Koira äkkiä hihnaan ja kotia kohti! Olin niin vihainen, mutta samalla onnellinen, että mitään hätää ei ollutkaan.

Vasta jälkeenpäin älysin, että Bonohan kiljuu myös kissoille kuin lokki. Se ei siis hauku vaan ihan oikeasti kiljuu. Kuulostaa siltä, että meillä hakataan koiraa, kun kissa sattuu menemään liian läheltä ja Bono ei pääse kertomaan sille, mitä mieltä on kissojen irtipitämisestä taajama-alueella.