Kävin tänään aamulla Bessien kanssa eläinlääkärissä, jotta saamme sen näyttelymaksun takaisin. Messarin hinnat ovat sen verran suuret, että vaikka maksoin eläinlääkärille 20 euroa tutkimuksesta, kannattaa peruutusilmoitus kuitenkin lähettää. Kuunteli samalla Bessien keuhkot ja mittasi kuumeen. Ei kuumetta, kurkussa röhinää. Joten lepo jatkuu edelleen. Bono on täysin oireeton, mutta kaikki aktiviteetit (lenkkeilyä lukuunottamatta) on siltäkin pannassa. Käytin neidin myös puntarilla, painoa 7,22 kiloa ja mielestäni todella sopivasti :)

Ostin perjantain kampaamoreissun jälkeen kaksi kongia, kun meillä ollut kongi hukkui muutossa jonnekin. Bonoa ei kongit voisi vähempää kiinnostaa, mutta sillä on oltava oma tai se ei anna Bessienkään syödä omaansa. Ja kuten arvasinkin, Bessie rakastaa kongia. Se käytti perjantaina toista tuntia sen tyhjennysyritykseen. Sisällä oli siis kerroksittain lihapullaa, juustoa ja leipää eli todella tahmainen sotku mikrotuksen jälkeen :)

1122093.jpg

Joulu lähestyy hurjaa vautia, tänään pistin joulukortit postiin ja lähetin samalla vuodelle 2008 teettämäni kalenterit. Me tehtiin päätös, että emme osta toisillemme mitään joululahjoja, ostetaan sitten alennusmyynneistä mitä tarvitaan. Ajattelin yrittää tänä jouluna keskittyä joulun oikeaan sanomaan ja tarkoitukseen eli vierailla kirkossa jouluaattona, levätä ja syödä suklaata :) Ostamme lahjat vain kummilapsillemme ja perheillemme. Alennusmyynneistä sitten tarvitsenkin ison listan: toppatakin, juhlapuvun ystäviemme häihin (ovat uunna vuonna), GoreTex-kengät jnejnejne. Tai no, ettei ihan valehdeltaisi, niin ostettiinhan me itsellemme Nintendo Wii ja nyt olen hakannut Mario Brosia nostalgianhengessä. Myös aivoja on kehitetty ja nyrkeillä huideltu :) Kunhan saadaan vain toinen ohjain ostettua, niin illanviettotavat ovat taattuja.

Vaikkei tämä leivontablogi olekaan, niin tässäpä käsistään käteville loistava ehdotus jouluna anoppilaan vietäväksi (ja oli hyvää):

Glögi-juustotorttu

Pohja:
150-200g piparkakkuja
75-100g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa tai vastaavaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Pinnan kiille:
2dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1dl vettä
4 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Vatkaa kerma. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.

p.s. Mistä tiedät, että olet tehnyt hyvää ruokaa? Kun syönnin jälkeen mies kieltää sinua antamasta ruokaa koirille ja kun kysyt syytä, vastaus on "kumpi on sinulle tärkeämpi, minä vai koirat?" :D